Vestland Forlag er historien om romanen Skammens mødre som ingen forlag ville ha, men som nå har blitt en bestselger, mot alle odds. 

Da alle de store forlagene sa nei og noen små forlag kom med altfor dårlige tilbud, bestemte jeg meg  for å gi ut boken selv, og Vestland Forlag ble etablert. Det har jeg aldri angret på. Boken fikk en strålende mottagelse og selger nå mot nye høyder både hos bokhandlerkjedene og her på nettsiden min. Den ligger på besteselgerlisten både hos de store bokhandlerkjedene og i bokhandlerforeningen. 

Når en tenker på hvor mange tusen bøker som blir utgitt hos de store forlagene som kan promotere bøkene sine på helt andre måter, er dette ganske så oppsiktsvekkende og har gitt inspirasjon til mange andre selvpubliserende forfattere. 

Jeg begynte i det små og skrev om boken min på sosiale medier. Leserne ble hektet og begeistret både for tema og presentasjon og de skrev bl. a dette  i kommentarfeltene :  

- For en bok!

- Anbefales på det varmeste. 

- Umulig å legge fra seg. 

- Endelig en bok om dette viktige temaet.

- En hyllest til kvinnebevegelsen.

- En spennende, interessant og  lærerik bok!

- Ser det hele så tydelig for meg.

- Varm og rørende, jeg leser til øyet blir stort og vått.

- Heldigvis et par kapitler igjen, men ikke mange nok.

- Venter på en fortsettelse, vil så gjerne følge disse personene videre.

Det var starten og siden har ballen rullet nesten av seg selv. Leserne har vært og er fortsatt mine aller beste markedsførere, og jeg er de evig takknemlig for alle gode anbefalinger og fantastiske tilbakemeldinger. 

Avisene har også gjort sitt. Det begynte med lokalavisen Tysnes, fortsatte med Vestlandets storavis Bergens Tidende og endte opp med en 16 siders reportasje i VG helg og på VG+ 

Så ja, det er mulig for en sjel og en skjorte å ta seg frem i denne jungelen av kjendisbøker og bestselgere. 

Jeg har stått på, ja visst, det kommer ikke helt av seg selv!  I tillegg til det å ha truffet på et viktig tema, har jeg jobbet for å nå ut til de rette folkene , jeg har bydd på meg selv, gjort grundig arbeid  og hele tiden forsøkt å gi best mulig service. Det har jeg tydeligvis lykkes med. Litt flaks har jeg nok sikkert også hatt. :)

Det var en drøm i så mange år, men det er tydeligvis aldri for sent å følge drømmene sine. At jeg skulle lykkes så til de grader,  var fullstendig  uventet både for meg og alle rundt meg. Jeg er bare så takknemlig for at den historien jeg hadde  lyst til å fortelle har blitt så godt mottatt hos utrolig mange lesere. Tusen takk alle sammen!

Jeg kan glede mange av mine lesere med at jeg nå er i gang med fortsettelsen...


Mvh  Anita Østerbø